Medlemsmøte 15/1-25 Kl.18:00
«Jeg fant, jeg fant – nye nøkler åpner gamle dører»
Erik Hesby Johnsen driver Luna Media i Semsbyen, hvor han blant annet bistår folk med å digitalisere og restaurere gamle filmer og fotografier. Han har de siste 20 årene vært en aktiv formidler av kultur- og lokalhistorie, og han har brukt mye tid på å spore opp egne slektsgrener, blant annet husmannsfamilier under Jarlsberg. I slektsgranskningen bruker han gjerne ny teknologi for å komme nærmere inn på slekta si, og han lover å dele noen spennende oppdagelser med oss
Lagets historie
Hvordan startet det?
Om Vestfold Slektshistorielag Vestfold Slektshistorielag ble stiftet i 1987 under navnet Slektshistorielaget Vestfold-Buskerud etter et initiativ fra slektsforskerne Finn Asbjørn Wang, Tønsberg, og Arne Einarsen Enne, Undrumsdal. Foreningen ble i 1997 delt i to separate slektshistorieIag, men har fortsatt samarbeidet gjennom utgivelse av tidsskriftet Gjallarhorn. I de første årene ble møtene avholdt på forskjellige steder, inkludert Stokke bygdetun og på pensjonistskolen i Melsomvik. I 2005 dukket muligheten til permanente lokaler opp, og Vestfold Slektshistoriesenter på Nauen ble etablert. Senteret har hele tiden vært godt besøkt. Senteret har et omfattende bibliotek, tilgang til digitale kilder og det gis hele tiden god veiledning til besøkere/brukere av senteret. Det avholdes kurs og arrangeres medlemskvelder med foredrag.
Slekt mellom to permer
Gjallarhorn slektshitorisktidskrift
Vinteren 1987-1988 kom Finn Asbjørn Wang, Nils Sten Christensen, Ragnhild Prøytz og Torbjørn Steen-Karlsen sammen i Tønsberg og blei enige om hvordan vårt nye tidsskrift, som Finn ga navnet Gjallarhorn, skulle være. Finn ble den første redaktøren, Torbjørn redaksjonssekretær og de to andre en redaksjonskomitéer. Gjallarhorn ble utgitt i 1988-1997 av Slekt historielaget Vestfold & Buskerud og fra 1997 – Vestfold Slekt historielaget & Buskerud Slekthistorielag. Torbjørn Steen-Karlsen overtok som redaktør og sendte stafettpinnen videre til Are Skjervik Gustavsen og Pål Magne Bratteli. Neste redaktør ble Kristian Hunskaar og så overtok Egil Theie og Siri Lind Johannessen. Egil Theie tok over alene da Siri gikk ut som medarbeider. Svein-Åge Wærhaug-Mathisen overtok i 2021. Bladet har kommet ut i 73 unike utgaver med flotte artikler, spennende fagstoff, gøyale konkurranser, mengder av kilder og hundrevis av spennende bilder. I begynnelsen var det spørsmål og svar, noe internett nå har overtatt. Vi har fått gode kritikker fra det etablerte slektsforskermiljøet i Norge og det gir oss en unik mulighet til og få delt genealogisk materiale over hele Norge. Vi vet også at bladet vårt leses i Amerikanske Bibliotek. Skulle du sitte inne med noen linjer du vil dele med andre, så er vi alltid interessert, om linjene er fra 1600-tallet eller om de er fra 2020-åra. Man kan bestille tidligere utgaver i nettbutikken.
si hei
Kom i kontakt med oss
For tiden problemer på server(kontakt skjema klare ikke å sende beskjed bruk e.post)
Kontakt informasjon
Vestfold Slektshistorielag Åshaugveien 170 N-3152 Barkåker Norge Org nr. 984 331 274
- Email: vshl(a)online.no
- Telphone: +47 9900 5017
Bli medlem i Vestfold slektshistorielag
For tiden problemer på server(kontakt skjema klare ikke å sende beskjed bruk e.post)
Kontakt informasjon
Vestfold Slektshistorielag Åshaugveien 170 N-3152 Barkåker Norge Org nr. 984 331 274
- Email: vshl(a)online.no
- Telphone: +47 9900 5017